Φορτωση

Θεραπεία Ζεύγους


https://mindhub.gr/wp-content/uploads/2019/09/therapeia-zeugous-1170x514.jpg

Στόχος της θεραπείας ζεύγους είναι να εκπαιδεύσει το ζευγάρι σε κάποιες βασικές δεξιότητες επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορέσει να επιλύσει τις μεταξύ του συγκρούσεις και να διαχειριστεί τα θέματα που καθιστούν τη σχέση τους δυσλειτουργική.

Συνήθως, οι λόγοι που θα οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο γραφείο του θεραπευτή αφορούν τη φτωχή επικοινωνία, την απιστία, την ανάμειξη τρίτων, τη δυσκολία διαχείρισης μιας αλλαγής ή δύσκολης κατάστασης όπως ο ερχομός ένος παιδιού ή η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, τα προβλήματα στη σεξουαλική επαφή όπως επίσης και τη συμπτωματαλογία του ενός από τους δύο συντρόφους.

Ο θεραπευτής παρατηρεί την αλληλεπίδραση του ζευγαριού μέσα στο δωμάτιο της θεραπείας, προσπαθεί να κατανοήσει και τις δύο πλευρές, φωτίζει τα θετικά στοιχεία της σχέσης δίνοντας χρόνο να μιλήσουν και τα δύο μέλη χωρίς να παίρνει το μέρος κάποιου ή το ρόλο του διαιτητή.

Το κάθε μέλος μαθαίνει πώς να εστιάζει στον εαυτό του, να ακούει τον σύντροφο του με ενσυναίσθηση, χωρίς να διακόπτει ή να καταλογίζει ευθύνες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 90 λεπτά και οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες.

«Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές» - Μπουκάι