Φορτωση

Βιογραφικό

Δρ. Ευαγγελία Καραμανώλη

Η Ευαγγελία Καραμανώλη είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές στην Επικοινωνιολογία.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία πραγματοποιήθηκαν στο Oxford Brookes University ενώ έχει εξειδικευτεί στην Αναγνώριση και στην Αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ερευνητικά και επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στον Εθισμό στο Διαδίκτυο, στη Διαταραχή Πανικού με ή χωρίς Αγοραφοβία, στις Ειδικές Φοβίες, στις Συναισθηματικές Διαταραχές, στο Πένθος, στην Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, στις Διατροφικές διαταραχές, στο Μετατραυματικό Στρες και στις Διαταραχές Προσωπικότητας.

Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, καθώς επίσης και στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία την οποία πραγματοποίησε στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Έχει εργαστεί σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης, σε κέντρα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και έχει εκπαιδευτεί στη Νευροψυχολογική Αξιολόγηση ασθενών σε προεγχειρητικό και μετεγχειρηριτικό επίπεδο στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΄΄ Ο Ευαγγελισμός΄΄.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρείας (Ε.Ε.Σ.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C.), του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling & Psychotherapy – BACP) και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society-BPS).

Συμμετέχει σε Πανελλαδικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας και Ψυχολογίας ενώ συνεργάζεται με ιατρικές ειδικότητες όπως ψυχίατροι, νευροχειρουργοί, νευρολόγοι, γυναικολόγοι, παθολόγοι κ.ά